Over Ons

Utrecht Swimming is opgericht op 25 september 2015 en biedt het wedstrijdzwemmen op een professionele wijze aan. In nauwe samenwerking met the Hague Swimming en Rotterdam Swimming levert Utrecht Swimming een structurele bijdrage aan de ontwikkeling van de (wedstrijd-) zwemsport in de provincie Utrecht e.o. Van recreanten die een uurtje in de week willen zwemmen tot een volledig topsport programma van 25 uur per week. Het is dus allemaal mogelijk bij ons!

Wedstrijdzwemmen
Professionals

De technische staf staat onder de deskundige leiding van Robin van Aggele. Robin is voormalig topzwemmer en naast vele behaalde prijzen en records tijdens (inter-) nationale kampioenschappen vertegenwoordigde hij Nederland op de Zomerspelen in Peking.

Daarom weet hij als geen ander hoe je als sporter het beste uit jezelf kunt halen.

Wedstrijdzwemmen
Geen Vereniging

Utrecht Swimming is geen  (wedstrijd-) zwemvereniging want iedereen mag namelijk altijd met ons meetrainen. De zwemmers mogen lid zijn van welke zwemvereniging dan ook.

Utrecht Swimming maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen the Hague Swimming en Rotterdam Swimming waaruit ook trainingskampen, kampioenschappen en wedstrijden worden georganiseerd.

Wedstrijdzwemmen
Coaching Filosofie

Respect en sportiviteit vormen de basis van onze filosofie en die waarden willen we graag overbrengen op onze sporters. Daarom bieden we de zwemmers een uitgebalanceerd programma op basis van het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ) van de KNZB.

Daarbij draait het om doelstellingen op de lange termijn, effectief fysiek trainen en plezier behouden in het zwemmen. Dit is niet alleen van toepassing op de beginners en recreanten, maar ook de topsporters.

Dream, Believe and Achieve